Ukoliko se nađete u Grčkoj, obavezno probajte ukusne i brze tradicionalne grčke ćufte od tikvica. To je lagano i preukusno jelo koje će vam vratiti energiju i podići moral. Ukusi i arome TOP vam otkrivaju stari grčki recept za pripremu ćufta od tikvica.
Potrebni sastojci:
- 10 velikih oljuštenih tikvica
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje integralnog brašna
- 3-4 usitnjena dvopeka (prezle)
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike nane iz TOP ponude
- 2 kašike peršuna iz TOP ponude
- 150 grama rendanog sira
- Himalajska so iz TOP ponude
- Biber mix iz TOP ponude
- Grčki origano iz TOP ponude
Priprema:
Očišćene tikvice usitnite u blenderu. Stavite ih u cediljku da se dobro ocede. Stavite u blender crni luk, beli luk, nanu i peršun i dobro izblendirajte. Izručite u staklenu činiju i dodajte tikvice, jaje, sir, prezle, so, grčki origano, biber i sve dobro izmešajte. Stavite grčko ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganj da se zagreje, smesu supenom kašikom stavljajte u tiganj i pržite na srednje jakoj vatri. Kada porumene sa obe strane, izvadite ćufte na ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Prijatno!