Škampi su vrsta morsko raka. Meso škampa je izuzetno ukusno i traženo. Grci cene škampe i ulažu mnogo truda u pripremu jela od škampa. Za Vas, odajemo jedan od mnogobrojnih grčkih recepata za pripremu škampa.
Potrebni sastojci:
- Malo grčkog ekstra devičanskog maslinovog ulja iz TOP ponude
- 500 grama škampa
- 1 glavnica crnog luka sitno seckanog
- 2 zelene paprike, iseckane
- 2 zrela paradajza iseckana ili 1 konzerva seckanog paradajza
- 70 ml grčkog alkoholnog napitka Uza
- Himalajska so iz TOP ponude
- Biber mix iz TOP ponude
- Grčki origano
- 1 kašika šećera
- Malo seckanog peršuna
- Feta sir
Priprema:
Stavite grčko maslinovo ulje u tiganj i zatim na vatru. Kada se ulje zagreje dodajte crni luk, beli luk i papriku. Kada se isprže ovi sastojci, dodajte škampe. Kada škampi porumene sa obe strane dodajte grčki Uzo. Dodajte paradajz sa šećerom, so i biber (po vašem ukusu). Ostavite na sredjnje jakoj vatri dok se sos ne zgusne. Na kraju od gore dodajte grčkog feta sira i origana, peršuna i to sve lepo servirajte.
Prijatno!