Potrebni sastojci:
- 1kg teletine
- 350 grama Manestre (sitna teletina)
- 2 šolje rendanog paradajza
- Pola šolje grčkog ekstra devičanskog maslinovog ulja iz naše TOP ponude
- 1 glavica crnog luka, sitno seckanog
- Sir za rendanje (kafalotiri, parmezan, kačkavalj)
- Grčki origano iz TOP ponude
- Himalajska so iz TOP ponude
Priprema teletine sa testeninom na grčki način:
Isecite meso na veće komade. Zagrejte rernu na 160° stepeni. Zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk na laganoj vatri dok ne omekša, oko 10 minuta, uz često mešanje. Ubacite meso, pojačajte malo vatru i propržite meso sa svih strana dok ne porumeni. Stavite ga u pleh, izmešajte paradajz sa jednom ipo šoljom vode i sipajte smesu oko mesa. Stavite pleh u rernu na oko 2 sata. Izvadite posudu iz rerne i dodajte testeninu, 1/2 šolje maslinovog ulja i jednu ipo supenu kašiku himalajske soli i grčkog origana po ukusu. Izmešajte lagano drvenom kašikom kako bi se testenina ravnomerno rasporedila po celom plehu. Proverite, tečnost mora pokriti testeninu. Dodajte vruću vodu. Vratite posudu u pećnicu podizanjem temperature na 180° C. Ostavite da se kuva oko 20-30 minuta. Testenina ne treba da se prekuva ili da ostane bez tečnosti. Ako vidimo da je testenina suva, dodajte malo vode. Ovakvu ukusnu teletinu poslužite sa narendanim sirom.
Prijatno!